Brunnen dag 1

Jag hade en oanvänd elektroniklåda hemma som jag köpt för länge sen. Den skulle passa bra för projektet. Packade ned den och alla elektronikkomponenter jag behövde innan jag åkte. Hade lött ihop ett litet temporärt kretskort för LCD-skärmen så man kunde reglera ljusstyrkan och kontrasten med två trimpotentiometrar.

Började med att såga till plywoodbitar som jag kunde fästa komponenterna i.

Bottenplatta som Arduinon fästs i.

Bottenplatta som Arduinon fästs i.

Hittade lite udda skruvar som gick att använda.

Platta för skärmen

Platta för skärmen

Mejslar bort det som inte ska vara med

Plattan på plats

Skärmen på plats

Skärmen fick fästas med nubb. Hittade inga tillräckligt små skruvar.

Med Arduinon och skärmen på plats kunde jag börja koppla ihop dom. Allt hade funkat i hemma i stan, men det gick inte lika smidigt nu. Fick inte ut det jag ville på skärmen och den betedde sig lite inkonsekvent. Till slut kom jag fram till att det förmodligen var fel på sladdarna som var lite för tunna som gjorde att det blev glappkontakt. Det var lite stressigt innan jag stack från stan, så jag hade också missat lite med mitt lilla kretskort. Kunde inte koppla ihop allt som jag ville. Det skulle kunna funka om jag kunde löda ihop några av sladdarna. Min morbror Ulf hade en lödkolv, men det saknades lödtenn. Efter lite övervägande bestämde jag mig för att beställa lite extra material från Electrokit. Det skulle förmodligen lösa mitt strul. Vågade inte chansa på att sladdarna skulle gå att använda som det var. Beställde en torsdagkväll och hoppades på snabb leverans.