Brunnen dag 6, dags för första testet

Fäste elledningsröret i över skivan som sen sattes fast i röret med sensorn. Har monterat på två knappar på fronten också. Dom har ingen funktion än, men när jag skriver om programmet så ska dom ha det.

Allt ihopsatt

Vi öppnade upp brunnen och kollade hur det såg ut. För ovanlighetens skull var det riktigt mycket vatten. Flera decimeter mer än vanligt. Det såg ut som det fanns okej med yta nere mellan rören (där min spegelbild syns i bilden nedan).

Brunnen

Vi mätte vatten djupet och brunnens djup. Sen hängde vi ner sensorn en bit. Meningen är att den ska hänga lodrät så ultraljudselementen ligger horisontellt.

Sensorn

Resultatet var över förväntan. Den angav exakt det beräknade värdet. Vilket innebär att det egentligen kanske diffade en eller två cm. Vi var inte jättenoga när vi mätte, men det spelar ingen roll just. Det intressanta är att sensorn alltid ger samma värde för en viss höjd. Vi provade högre och lägre höjd, och det stämde fortfarande inom en cm.

Nästa steg är att täta sensorn, bygga ett ställning som ska hålla sensorn på plats när locket ligger på. Jag måste också programmera om Arduinon. Än så länge mäter den bara avståndet just nu. Jag vill att den ska mäta minst en gång i timmen och jag vill kunna få över värdena till datorn. Har inte riktigt bestämt hur det ska funka. Jag vill helst att man ska kunna få bra info på LCD-skärmen direkt utan att behöva använda datorn.

En reaktion på “Brunnen dag 6, dags för första testet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>