Jag ska bygga en 3D-printer

Någon gång i februari bestämde jag mig för att det äntligen var dags att bygga en 3D-printer. Har varit väldigt sugen på att göra det i något år och nu är det dags.

Vad är en 3D-printer?

En slags skrivare som skriver ut i tre dimensioner genom att spritsa ut en tunn plaststräng i flera skikt. Det är som en liten limpistol som åker fram över byggytan. Man matar skrivaren med en plasttråd på rulle.

Vad kan man skriva ut?

Folk gör sjukt många olika saker och dom delar med sig av det på exempelvis Thingiverse. En webbsajt där man kan ladda ned filer för att skriva ut till fysiska saker.

En sak man kan skriva ut är delar till nya 3D-skrivare. RepRap är en sån skrivare. Dess grundidé är att kunna vara självreproducerande.

Vad ska du skriva ut?

Ingen aning. Det kommer att ge sig.

Men varför?

Framför allt för att det är kul. Utvecklingen av dessa skrivare görs av folk världen över. Jag vill vara del i den utvecklingen. När en teknologi som den här blir så tillgänglig att vem som helst kan ta del av den så kommer det komma fram bra idéer att använda den till. Har inte jag någon fantastisk idé så kommer någon annan ha det.

Följ mig här för att se hur det går.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>